Bazeni u Beogradu

Bazeni u Beogradu – Gde se rashladiti tokom vrelih dana?

Sećate li se onih letnjih dana kada je temperatura dostizala vrhunac, a svaka pomisao na osveženje vodila do sanjarenja o plivanju u hladnom bazenu? Tokom vrelih beogradskih leta, javni bazeni Beograd postaju prava oaza spasa, pružajući priliku da pobegnemo od gradske vreline i uživamo u vodi.

Bez obzira da li tražite mesta za plivanje Beograd, ili jednostavno želite da se opustite pored vode, bazeni za kupanje u Beogradu nude savršenu kombinaciju osveženja i zabave.

Ključne tačke

 • Bazeni u Beogradu su neizostavna atrakcija tokom letnjih meseci, otvoreni za posetioce od sredine juna do sredine septembra.
 • Nude raznolike sadržaje za sve uzraste, uključujući rekreaciju, plivanje i sunčanje.
 • Beogradski vodni parkovi privlače kako domaće, tako i strane goste.
 • Bazeni pružaju mogućnost odmaranja i rashlađivanja tokom vrelih dana.
 • Uživanje na bazenu postalo je deo letnje tradicije u Beogradu.

Najpoznatiji otvoreni bazeni u Beogradu

Beograd se može pohvaliti raznovrsnim otvorenim bazenima koji privlače posetioce tokom čitave letnje sezone. Osim osveženja i rekreacije, otvoreni bazeni Beograd nude i različite sadržaje za sve uzraste.

Bazen Tašmajdan

Bazen Tašmajdan je smešten u srcu Beograda, na opštini Palilula. Ovaj bazen nudi veliki plivački bazen, a njegova specifičnost je mogućnost gledanja sportskih događaja iz bazena, jer raspolaže sa 2.500 mesta za sedenje.

Sezona kupanja u Beogradu na ovom bazenu počinje krajem juna, a radno vreme je od 10h do 19h svakog dana. Za ljubitelje plivanja i rekreativnog kupanja, bazen Tašmajdan je omiljena lokacija.

Bazen Milan Gale Muškatirović (25. maj)

Bazen Milan Gale Muškatirović, poznat i kao bazen 25. maj, nalazi se u blizini Dunava. Ovaj kompleks je veoma popularan tokom letnje sezone, nudeći posetiocima akva park i rekreativne bazene. Bazen Milan Gale Muškatirović je idealno mesto za celodnevno uživanje, a često se organizuju i večernja kupanja, što dodatno privlači mnoštvo posetilaca koji uživaju u kupanju u Beogradu.

Bazen Lokacija Sadržaj Radno vreme
Bazen Tašmajdan Palilula, Beograd Veliki bazen, sportska događanja 10h – 19h
Bazen Milan Gale Muškatirović Blizu Dunava, Beograd Akva park, rekreativni bazeni Celodnevno uživanje, večernja kupanja

Zatvoreni bazeni u Beogradu

Za sve one koji traže osveženje u vodi tokom cele godine, Beograd nudi vrhunske zatvorene bazene. Među najpoznatijima su Olimp na Zvezdari i SC Banjica. Ovi bazeni su idealni kako za profesionalne plivače, tako i za entuzijaste koji žele da se relaksiraju u vodi.

Olimp Sportski Centar Zvezdara

Bazen Olimp Zvezdara, smešten u mirnom i zelenom delu Beograda, predstavlja pravi dragulj za plivače. Ovaj sportski centar je poznat po svojim brojnim bazenima, uključujući i bazene za najmlađe posetioce. Radno vreme centra se prilagođava potrebama korisnika, a na raspolaganju su i škole ronjenja i plivanja. Bazen Olimp Zvezdara često organizuje razne sportske manifestacije i događaje koji privlače veliki broj posetilaca.

 1. Više bazena različitih veličina
 2. Radno vreme prilagodljivo potrebama posetilaca
 3. Škole ronjenja i plivanja

Bazen Banjica

SC Banjica je još jedan značajan zatvoreni bazen u Beogradu. Ovaj sportski centar svojim sadržajima privlači različite generacije posetilaca. Pored zatvorenih bazena, SC Banjica nudi i otvorene bazene, teretanu, saunu i mnoge druge sadržaje za kompletan wellness doživljaj. SC Banjica je idealan izbor kako za rekreativce, tako i za ozbiljne sportiste koji žele vrhunske uslove za trening.

Osobine Bazen Olimp Zvezdara Bazen Banjica
Broj bazena Više bazena Otvoreni i zatvoreni bazeni
Dodatni sadržaji Škole ronjenja i plivanja Teretana, sauna
Lokacija Zvezdara Banjica

Zatvoreni bazeni Beograd, poput bazen Olimp Zvezdara i bazen Banjica, pružaju idealne uslove za plivanje i uživanje tokom cele godine. Ovi bazeni su savršen izbor za sve one koji žele da ostanu aktivni i da se opuste u vodi, bez obzira na godišnje doba.

Bazeni za rekreaciju u Beogradu

Beogradski bazeni nisu samo mesto za letnje osveženje, već pružaju i brojne mogućnosti za rekreativno plivanje, vodene sportove i kondicioniranje. Različiti centri nude kupanje u jutarnjim i večernjim satima, a vikendom su otvoreni tokom celog dana. Takođe, mnoge škole plivanja koriste beogradske bazene za obuku najmlađih, ali i za treniranje plivača svih uzrasta. Nađite sebi najbliži bazen i zaplivajte za zdravlje!

Beograd bazeni privlače veliki broj rekreativaca koji žele da unaprede svoju fizičku kondiciju. Preporučujemo da posetite ove najpoznatije sportske bazene Beograd gde su vam na raspolaganju različiti termini za plivanje:

Sportski centar Adresa Radno vreme
SC Tasmajdan Ilije Garašanina 26 8h – 19h
SC Milan Gale Muškatirović Tadeuša Košćuška 63 10h – 18h
SC Banjica Crnotravska 4 7h – 22h

Beograd bazeni pružaju raznovrsne programe fizičke aktivnosti za sve generacije. Osim standardnih termina za plivanje, mnogi sportski bazeni Beograd nude i kurseve akva aerobika, plivanja za odrasle i decu, kao i razne vodene sportove. Pronađite vaš idealni bazen i uživajte u treninzima i rekreaciji, uz sve prednosti koje plivanje pruža za zdravlje i dobrobit tela.

Privatni bazeni u Beogradu

Za sve one koji žele da izbegnu gužvu i uživaju u ekskluzivnom ambijentu, privatni bazeni u Beogradu predstavljaju idealno rešenje. Pružaju vrhunsku uslugu i komfor, čineći svaki posetitelj osvežen i revitalizovan. Bilo da planirate porodični izlazak ili druženje sa prijateljima, privatni bazeni su pravi izbor.

Queen Bazen

Queen Bazen, lociran na samo 12 kilometara od centra grada, nudi oazu mira i luksuza. Sa bogatim sadržajem kao što su ležaljke, suncobrani, i barovi, omogućava savršen relaks, daleko od gradske vreve. Idealan je za sve one koji žele da provode kvalitetno vreme sa porodicom ili prijateljima, a pritom uživaju u komforu.

Hollywoodland Aqua Park

Hollywoodland Aqua Park je destinacija za celodnevnu zabavu. Ovaj kompleks sadrži zatvorene i otvorene bazene, tobogane, wellness centar, te nudi raznovrsne sadržaje kako za odrasle, tako i za decu. Bilo da tražite adrenalinsku avanturu ili relaksirajući dan, Hollywoodland Aqua Park pruža sve što vam je potrebno, uključujući i noćno kupanje.

Privatni bazeni Karakteristike
Queen Bazen Bogati sadržaji, relaks ambijent, 12 km od centra
Hollywoodland Aqua Park Zatvoreni i otvoreni bazeni, wellness centar, tobogani

Najbolji sportski bazeni u Beogradu

Beograd je poznat po svojim bazenima koji nude vrhunske uslove za sportske aktivnosti. Među najboljim sportskim bazenima su Bazen Tašmajdan, Bazen 25. maj i Olimp Zvezdara. Ovi bazeni ne samo da su idealni za rekreativne plivače, već su i ključne lokacije za treninge i takmičenja.

Bazeni za plivanje kao što su Bazen Tašmajdan i Bazen 25. maj (Milan Gale Muškatirović) često ugoste vaterpolo timove i sinhrone plivače. Ovi sportski kompleksi pružaju sve neophodne uslove za intenzivne treninge i visokokvalitetne sportske događaje. Za one koji traže bazene za trening u Beogradu, Olimp Zvezdara je sjajan izbor, jer nudi raznovrsne sadržaje i moderne objekte namenjene sportistima svih uzrasta.

Neki od najboljih sportskih bazena u Beogradu uključuju:

 • Bazen Tašmajdan: Središnje mesto za plivače i sportske timove sa kapacitetom od 2.500 mesta.
 • Bazen 25. maj: Lokalitet pored Dunava poznat po vrhunskim uslovima za plivanje i vaterpolo.
 • Olimp Zvezdara: Sportski centar u zelenom delu grada, nudi bazene za plivanje i školu plivanja za sve uzraste.

Ako želite da unapredite svoje plivačke veštine ili jednostavno uživate u gledanju takmičenja, najbolji sportski bazeni u Beogradu predstavljaju odličan izbor. Bez obzira da li ste početnik ili iskusni sportista, ovi bazeni za trening Beograd nude sve što vam je potrebno za izuzetno sportsko iskustvo.

Zaključak

Svi bazeni u Beogradu pružaju raznoliku ponudu u kojoj mogu uživati svi – bilo da su u pitanju otvoreni ili zatvoreni prostori, javni ili privatni. Ovi objekti su odlični za sve vidove rekreacije, od opuštanja i sunčanja do intenzivnog treninga.

Za svakoga postoji odgovarajuće mesto, o čemu svedoče i popularnost bazena kao što su Tašmajdan, Milan Gale Muškairotić, Olimp na Zvezdari i Bazen Banjica. Bazeni u Beogradu nude priliku da pobegnete od vrućine, opustite se ili poboljšate fizičku kondiciju.

Redovne posete bazenima mogu značajno doprineti opštem zdravlju i dobrom raspoloženju. Osim toga, privlačne cene i fleksibilno radno vreme omogućavaju svakom posetiocu da pronađe termin koji mu najviše odgovara. Valjalo bi iskoristiti sve što leto u Beogradu nudi i doživeti jedan dan u bazenu.

Ne samo što će omogućiti osveženje, već će i pružiti prilike za nezaboravne trenutke sa prijateljima i porodicom. Uz brojne opcije, uključujući i brojne privatne bazene kao što su Kvin i Holivudlend, svaki posetilac će naći idealno mesto za svoj ukus i potrebe. S pravom se može reći da bazeni u Beogradu zaista obogaćuju letnje iskustvo u prestonici.

FAQ

Kada su otvoreni bazeni u Beogradu?

Otvoreni bazeni u Beogradu su dostupni posetiocima tokom letnjih meseci, od sredine juna do sredine septembra.

Koji su najpoznatiji otvoreni bazeni u Beogradu?

Najpoznatiji otvoreni bazeni uključuju Bazen Tašmajdan, smešten u centru grada, i Bazen Milan Gale Muškatirović (ranije poznat kao bazen 25. maj), koji se nalazi blizu Dunava.

Gde se nalaze zatvoreni bazeni u Beogradu?

Glavni zatvoreni bazeni su Olimp Sportski Centar Zvezdara i Bazen Banjica, koji nude različite sadržaje tokom cele godine.

Koji bazeni u Beogradu su najbolji za rekreaciju?

Beogradski bazeni za rekreaciju uključuju različite opcije kao što su SC Banjica i Olimp Sportski Centar Zvezdara, koji nude raznovrsne sadržaje za sve generacije.

Koje opcije postoje za privatne bazene u Beogradu?

Za mirniji i ekskluzivniji doživljaj, tu su privatni bazeni poput Queen Bazen i Hollywoodland Aqua Park, koji nude kvalitetne usluge i bogate sadržaje.

Gde se nalaze najpoznatiji sportski bazeni u Beogradu?

Najpoznatiji sportski bazeni uključuju Bazen Tašmajdan, Bazen Milan Gale Muškatirović i Olimp zvezdara, koji često služe za lokalna i međunarodna takmičenja.

Da li Beograd nudi specijalizovane sportske bazene?

Da, Beograd nudi bazene specijalizovane za plivače, sinhrono plivanje i vaterpolo timove, uključujući Bazen Tašmajdan i Bazen Milan Gale Muškatirović.

Koje su opcije za obuku najmlađih plivača u Beogradu?

Mnoge škole plivanja koriste beogradske bazene za obuku najmlađih, sa popularnim lokacijama kao što su SC Banjica i Olimp Sportski Centar Zvezdara.

Veze ka izvorima

Related Posts